Porównanie
Strona główna / Polityka prywatności

Polityka prywatności

Stosownie do treści art. 13 ogólnego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest BUSINESS IN POLAND W8 SHIPPING spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, siedzibą w Warsaw st. Grójecka nr 194/2, NIP działalności: 7011086109 oraz numer REGON: 521916164.
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą:
    • na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 w celach: marketingu produktów i usług własnych, kontaktu drogą telefoniczną i za pomocą poczty elektronicznej, przekazania danych innym podmiotom – współpracującym z Administratorem: Agencji celnej, firmie transportowej, firmie kurierskiej;
    • na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679, jako niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora (marketingu produktów i usług własnych, kontakt telefoniczny i mailowy);
    • na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 do wywiązania się z prawnego obowiązku wymagającego przewarzania na mocy prawa Unii Europejskiej lub polskiego, któremu podlega Administrator, w zakresie w jakim przetwarzanie jest niezbędne, w tym ustawy o rachunkowości;
    • na podstawie art. 6 ust. 1 lit. e) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń, w zakresie w jakim przetwarzanie jest niezbędne.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą do momentu odwołania zgody na ich przetwarzanie bądź ustania ich przetwarzania w celach planowania biznesowego, z zastrzeżeniem danych przetwarzanych w oparciu o art. 6 ust. 1 lit. c) i art. 6 ust. 1 lit. f) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679, to jest gdy wygaśnie obowiązek ich przetwarzania wymagany przez obowiązujące przepisy prawa lub przestaną być one niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
  4. Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Ma Pani/Pan również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych skutkuje niemożliwością otrzymywania ofert.
  6. Zapewnienie bezpieczeństwa przetwarzanych przez nas danych osobowych stanowi dla nas cel priorytetowy. W związku z tym podejmujemy jak najdalej idące kroki, aby przetwarzane dane osobowe zostały należycie zabezpieczone. Śródki techniczne i organizacyjne służące do zabezpieczenia danych osobowych są zgodne z wymogami obowiązujących przepisów RODO, a także adekwatne do poziomu potencjalnego ryzyka ich naruszenia, które poddajemy bieżącej ocenie.
  7. Zgodnie z przepisem art. 10 ust. 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (tekst jedn. Dz. U. z 2017 r., poz. 1219, ze zm.), dalej: UŚUDE, przesyłanie treści marketingowych, w tym informacji handlowych, drogą elektroniczną wymaga zgody osoby zainteresowanej na ich otrzymywanie. Osoba taka musi ponadto wyrazić zgodę na używanie telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i automatycznych systemów wywołujących, który to wymóg nakładają przepisy ustawy z dnia 16 lipca 2014 r. – Prawo telekomunikacyjne (tekst jedn. Dz. U. z 2016 r., poz. 542), dalej: PT.
    Informujemy, że wyrażenie obydwu ww. zgód następuje poprzez podanie Twojego adresu poczty elektronicznej i/lub numeru telefony w wyznaczonych miejscach w formularzach kontaktowych.
    Jednocześnie informujemy, że wyrażenie wymienionych zgód dotyczy wyłącznie przesyłania treści informacyjnych na podany przez Ciebie adres e-mail i/lub numer telefonu. Zgody, o których mowa, mogą zostać przez Ciebie cofnięte w dowolnym momencie. Można to uczynić, kontaktując się z nami na podane niżej dane kontaktowe. Wycofanie którejkolwiek ze zgód uniemożliwi nam prowadzenie z Tobą dalszej komunikacji związanej ze świadczonymi przez nas usługami.
  8. Postanowienia niniejszej Polityki prywatności mogą ulegać zmianom. Nowe zasady ochrony prywatności będą publikowane na stronie internetowej wraz z podaniem daty, od której wchodzą w życie.
    W zakresie nieuregulowanym niniejszą Polityką prywatności mają zastosowanie przepisy RODO, UODO, UŚUDE, PT oraz ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. – Kodeks cywilny (tekst jedn. Dz.U. z 2017 r., poz. 459, ze zm.).
  9. Zgodnie z art. 6 ust.1 lit. a) ogólnego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu otrzymywania ofert marketingowych, kontaktu telefonicznego i mailowego.

Kontakt

Social Media

Poland, Warsawa

Grójecka 194/2 Warsawa, 02-390 PL

USA, Savannah

4895 Old Louisville Rd.
Garden City
GA 31408, USA

USA, Los Angeles

24700 S Main St.
Carson
CA 90745, USA

USA, Houston

6101 E Grand Parkway S
Baytown
TX 77523, USA

USA, New Jersey

2001 Lower Rd
Linden
NJ 07036

USA, Tacoma

2102 Milwaukee Way
Tacoma
WA 98421

BUSINESS IN POLAND „W8 SHIPPING” SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ z siedzibą w Warszawie przy ul. Grójeckiej 194/2, 02-390 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla miasta stołecznego Warszawy w Warszawie, XII. Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000967486; NIP: 701-108-61-09 REGON: 521916164; kapitał zakładowy (kapitał wpłacony i/lub znajduje się w trakcie zmiany w KRS) 50 000 PLN.